Kindernevendienst

Tijdens de ochtenddienst is er kindernevendienst voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Na bemoediging en groet en na het kinderlied van de maand verlaten de kinderen de kerkdienst en gaan naar 'Het Anker'. Tijdens de collecte komen de kinderen weer terug in de kerkdienst, zodat zij ook aan het einde van de kerkdienst de zegen meekrijgen.
Er wordt gewerkt met 2 groepen: onderbouw (kinderen van groep 1 t/m 4) en bovenbouw (kinderen van groep 5 t/m 8). Er wordt gebruik gemaakt van de methode ‘Kind op Zondag’. In de adventstijd en in de tijd voor Pasen worden speciale projecten gedaan. In de tijd vóór Kerst wordt het kinderkerstfeest georganiseerd en op eerste Paasdag wordt voorafgaand aan de kerkdienst het paasontbijt gehouden. Na de oogstdienst gaan we met de kinderen fruitbakjes wegbrengen naar gemeenteleden in de Westhoek. Voor kinderen die groep 8 zitten, wordt er eind juni een speciale afscheidsdienst gehouden.

Activiteiten

Het jaar door worden er door de leiding van de kindernevendienst verschillende activiteiten georganiseerd. Zo worden er na de oogstdienst fruitbakjes bezorgd in verzorgingshuis 'De Westhoek' en op de zondag voor Kerst wordt het kinderkerstfeest georganiseerd.

Hallo allemaal,

We lezen in deze adventstijd een boek vol verwachting.
De profeet Jesaja geeft mensen hoop en vertrouwen dat het licht zal worden in een donkere wereld.
Hij vertelt over een herder die voor zijn schapen zorgt, over een smid die wapens verandert in gereedschap, over een woestijn die tot bloei komt en over een land waarin niemand bang hoeft te zijn dat zijn spullen worden afgepakt. Zijn verhalen brengen ons dichterbij kerst, wanneer we vieren dat God dichtbij de mensen komt.

Groetjes, de leiding van de kindernevendienst

Eerste Advent, 3 dec. 2017 – Jesaja 40:1-11
Ik zorg voor jou
Jesaja is een profeet, hij vertelt de mensen over God. Maar wat kan hij ze vertellen? De mensen in zijn land zijn bang en verdrietig. Toch geeft God woorden aan Jesaja die hij aan de mensen kan overbrengen. De Heer zal voor mensen zorgen zoals een herder voor zijn schapen zorgt.

knd6

Tweede Advent, 10 dec. 2017 – Jesaja 2:2-5
Stel je voor...
Jesaja heeft een visioen, over een tijd die komen zal: De berg met de tempel zal stevig staan, ver boven alle heuvels. Uit alle landen gaan de mensen daar naartoe, om te luisteren naar het onderricht van de Heer. Dan wordt het overal vrede. Speren en zwaarden worden veranderd in gereedschap.

knd7

Derde Advent, 17 dec. 2017 – Jesaja 35:1-10
Bloemen in de woestijn
Jesaja gelooft in wonderen. In een woestijn waarin bloemen gaan bloeien. Een dorre vlakte die verandert in vruchtbare grond. Jesaja gelooft in een land dat versierd wordt door de Heer. Als hij erover vertelt, krijgen mensen blosjes op hun wangen. Dat is een begin!

knd8

Vierde Advent, 24 dec. 2017 – Lucas 1:26-38
God komt dichtbij
God stuurt een engel naar Maria. Hij brengt haar een heel bijzonder bericht: Ze zal een kind krijgen, de Zoon van God. Ze moet hem Jezus noemen, want hij zal laten zien hoe God mensen redt.

knd9

Kerst, 25 dec. 2017 – Lucas 2:1-20
Het wordt licht
Jezus wordt geboren in een stal in Betlehem. Herders zijn de eersten die ervan horen: Een groot hemels leger zingt een lied dat hemel en aarde met elkaar verbindt.

knd10

Zondag 31 dec. 2017 – Lucas 2:22-40
Kan het nog?
Bij de tempel ontmoeten we Simeon en Hanna. Op deze dag verandert alles voor ze. Ze zien Jozef en Maria met het kind Jezus en weten meteen: door dit kind is de wereld veranderd.

knd11

Zondag 7 jan. 2018 – Matteüs 2:1-12
Verrassing!
De wijzen brengen koninklijke geschenken naar het kindje Jezus, waarmee ze aangeven wat voor kind dit is. Het thema ‘verrassing’ van deze week verwijst niet alleen naar het moment dat je iemand een cadeau geeft, maar ook naar het verrassende aspect van Jezus’ geboorte.

knd12

Zondag 14 jan. 2018 – Johannes 2:1-11
Waar komt dit vandaan?
De ceremoniemeester proeft het water en het is wijn geworden. Dit is het eerste wonderteken van Jezus. Met de kinderen staan we deze zondag stil bij de vraag: Waar komt dit vandaan? Van veel dingen kun je verklaren waar het vandaan komt, maar van sommige dingen kun je het niet precies uitleggen. Dat geldt ook voor wat Jezus doet. Het komt van God, maar wat dat precies betekent...?

knd14

Zondag 21 jan. 2018 – Marcus 1:14-20
Waar gaat dit naartoe?
Bij het Meer van Galilea zijn de vissers bezig met hun netten. Dat doen ze elke dag. Maar vandaag verandert alles: Jezus komt langs en vraagt hen om met hem mee te gaan. Meteen laten de vissers alles achter om Jezus te volgen.

knd16

Zondag 28 jan. 2018 – Marcus 1:21-28
Ik luister
We gaan het deze zondag hebben over luisteren. Echt luisteren naar iemand, valt niet altijd mee. Jezus onderwijst de mensen in de synagoge. Ze luisteren naar wat Jezus te vertellen heeft. Zijn woorden maken iets in hen los. In de synagoge is ook een bezeten man. Als Jezus de onreine geest toespreekt, luistert deze. Zo blijkt alles en iedereen in de synagoge ontvankelijk voor Jezus’ woord.

knd17

Zondag 4 febr. 2018 – Marcus 1:29-39
Beterschap!
Jezus gaat het huis van Simon binnen. Hij pakt de hand van de zieke schoonmoeder van Simon, zodat ze beter wordt. Het gaat in dit verhaal vooral om het ‘goede nieuws’ dat God naar mensen omziet en dat er dan dingen gebeuren die je je bijna niet kunt voorstellen. Ook wij kunnen meehelpen aan een beetje ‘beterschap’. Door een mooi woord, een sterk gebaar. Daar wordt de wereld beter van!

knd18

Zondag 11 febr. 2018 – Marcus 1:40-45
Niet meer eenzaam
Jezus raakt een melaatse man aan die hierdoor geneest. Jezus zegt dat de man het niet verder mag vertellen. Maar dat valt nog niet mee voor iemand die net verlost is uit zijn isolement. Hij bazuint het overal rond, aan iedereen die het maar horen wil.

knd19

21 feb 2018;