Restauratie kerkgebouw

Volg de restauratie van ons kerkgebouw in het fotoalbum:

phoca thumb l DSC1770

Wij als gemeente hebben ook aan de restauratie mee te werken, niet met hamers e.d. naar met onze giften. U wilt toch ook meehelpen om de restauratie tot een goed eind te brengen? Uw zeer gewaardeerde gift is welkom op bankrekeningnummer:
NL73 FVLB 0225 4268 97, o.v.v. Restauratie kerkgebouw.
Voor de restauratie van ons kerkgebouw zijn de volgende bedrag ontvangen:
De opbrengst van een deurcollecte na een gehouden rouwdienst: € 506; opbrengsten spaarbussen in totaal € 1.973,12; spaarbussen (individueel overgemaakt) € 100; € 20 en € 80. Van het Joppe van Poortvlietfonds werd     € 2.500 ontvangen. In totaal dus € 5.179,12.
Alle gevers hartelijk dank voor hun bijdrage. Op naar de nog ontbrekende € 100.000!

Spaarblikkenactie

Meer dan een half jaar geleden zijn er spaarblikken uitgedeeld. Daarmee werden de ontvangers uitgenodigd om thuis gedurende een langere periode samen met familie en bekenden een "steentje bij te dragen".

Het is de bedoeling van de Restauratie commissie deze blikken, in ieder geval de inhoud, te gaan verzamelen. Wij verzoeken u dan ook om deze blikken met inhoud in de maand maart bij een kerkbezoek in te leveren. natuurlijk is het ook mogelijk om een lid van de Restauratie Commissie of een lid van het College van Kerkrentmeesters te vragen om het bij u thuis op te halen. Adressen vindt u in het jaarboekje of wel in ´t Ankertje.

Natuurlijk bestaat ook de mogelijkheid om via de bank het gespaarde bedrag over te maken. Daarbij heeft u het voordeel dat u de gift eventueel kunt verrekenen met uw belasting aangifte. Het rekeningnummer van de Kerkrentmeesters kunt u daarvoor gebruiken.

Wij hopen op een gulle bijdrage van u allen.

Met vriendelijke groeten

De Restauratie Commissie,

Cees Schipper

Oproep benefietconcert

t.b.v. restauratie Hervormde kerk

Een aantal enthousiaste mensen kwam op het idee om in het najaar 2017 een benefietconcert te organiseren ten behoeve van de restauratie van de Hervormde kerk. Zoals u weet beginnen de restauratiewerkzaamheden naar verwachting halverwege dit jaar al, maar we zullen ook nog een flink deel van de kosten zelf bij moeten dragen. Aangezien we weten dat er heel wat (muzikaal) talent binnen onze gemeente aanwezig is, denk ik dat we met elkaar best wat geld binnen kunnen halen.

Wie hebben we nodig?

Sommigen van u zijn al benaderd om deel te nemen aan een gelegenheidskoortje dat een aantal liederen zal zingen tijdens deze avond. Mocht u (nog) niet benaderd zijn en u wilt en kunt zingen, neemt u dan contact op met Anita Nijhof.

Ook zoeken we nog een pianist(e) die het koortje kan begeleiden tijdens de repetities.

Andere muzikanten in de gemeente (of van daarbuiten) die belangeloos mee willen werken aan dit concert, denk bijvoorbeeld aan een blazersensemble, een koor, een combo, muzikanten die solo willen spelen. Bent u muzikaal actief dan vragen we ook uw (muzikale) netwerk aan te spreken of zij een bijdrage kunnen leveren. Deelnemers aan het concert hoeven geen lid van de Hervormde gemeente te zijn, maar de Hervormde kerk op de Markt is een beeldbepalend gebouw voor álle Zevenbergenaren en iedereen die hart heeft voor de instandhouding van een mooi monumentaal pand als onze kerk!

Verder zou het fijn zijn als we het voorbereidende werk kunnen verdelen. Dus iedereen die deze avond mee wil organiseren:mail / bel me. Vele handen maken licht werk.

Graag hoor ik uw reacties en aanmeldingen, ik ben het beste bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of ’s avonds na 19 uur op 06-48757955.

Met vriendelijke groet,

Anita Nijhof